ua en ru

Westinghouse може замінити ТВЕЛ в якості постачальника ядерного палива в Україну

Westinghouse може замінити ТВЕЛ в якості постачальника ядерного палива в Україну Фото: ядерне паливо

Про це йдеться в документі ДП "НАЕК "Енергоатом"

Американська компанія Westinghouse може замінити російську компанію "ТВЕЛ" в якості постачальника ядерного палива в Україну. Про це йдеться в документі ДП "НАЕК "Енергоатом", яким має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Зараз тільки одна активна зона енергоблоку №3 ВП ЮУАЕС на 1/2 частини складається з ядерного палива виробництва компанії Westinghouse. 30 грудня 2014 р. між компанією Westinghouse і ДП "НАЕК "Енергоатом" укладено додаток №13 до Контракту від 30.03.2008 №1. Додаток №13 передбачає можливість збільшення обсягу щорічної поставки ядерного палива до тринадцяти перевантажень, тобто, передбачена можливість забезпечення всіх тринадцяти енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 АЕС України ядерним паливом виробництва компанії Westinghouse", - йдеться в документі.

Зазначимо, забезпечення 15 енергоблоків АЕС України ядерним паливом здійснюється контрактами з компанією ВАТ "ТВЕЛ" (РФ) і компанією Westinghouse.

Умовами контрактів з компанією "ТВЕЛ" передбачено постачання ядерного палива в обсягах, які можуть повністю забезпечити потреби в ядерному паливі для перевантаження усіх енергоблоків АЕС України 13 енергоблоків ВВЕР-1000 і 2 енергоблок ВВЕР-440).

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує збільшення обсягів поставок ядерного палива американської компанії Westinghouse з 2016 р.