ua en ru

Westinghouse готова повністю замінити постачання ядерного палива з РФ для України

Westinghouse готова повністю замінити постачання ядерного палива з РФ для України Фото: Олександр Шавлак (УНІАН)

В даний момент в України є два постачальника свіжого ядерного палива

Міжнародна компанія Westinghouse готова повністю замінити постачання ядерного палива з Російської Федерації (РФ) для України. Про це сьогодні в ході форуму "Тиждень відкритої енергетики" заявив перший віце-президент - технічний директор НАЕК "Енергоатом" Олександр Шавлак, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є домовленість - у разі форс-мажору в силу відомих обставин, повністю замінити російського виробника. Westinghouse готовий щодо всіх наших 13 блоків оперативно вирішити потенційно можливу проблему непостачання палива з РФ", - сказав він.

В даний момент, як нагадав Шавлак, в України є два постачальника свіжого ядерного палива - російська компанія ТВЕЛ та міжнародна компанія Westinghouse.

Проте "Енергоатому" вдалося домогтися виконання рекомендації МАГАТЕ щодо консолідації атомної генерації усього світу на необхідність диверсифікації поставок свіжого ядерного палива.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в реалізації проекту "Енергетичний міст. "Україна - Європейський Союз" візьмуть участь три іноземні компанії.