ua en ru

Western Digital за 685 млн дол. купив розробника серверних жорстких дисків Virident Systems

Американський виробник систем зберігання даних Western Digital днями завершив поглинання компанії Virident Systems. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанія Virident Systems добре відома розробкою SSD з інтерфейсом PCI Express і необхідної програмної обв'язкою. Повідомляється, що покупка обійшлася Western Digital в суму близько 685 млн дол.

Придбаний актив став частиною підрозділу HGST, що перейшло у власність Western Digital в березні минулого року. До поглинання з боку WD компанія Hitachi GST активно займалася розробкою і просуванням SSD.

Зараз Western Digital робить акцент на твердотілі диски корпоративного призначення, а HGST відмінно зарекомендувала себе в цьому секторі, як і Virident Systems. Трохи раніше в 2013 р. у власність Western Digital перейшли компанії VeloBit і sTec.

Нагадаємо, що на початку цього місяця основний конкурент WD - американська Seagate Technology-представив нову технологію HAMR, яка дозволить випускати жорсткі диски більшої ємності при збереженні нинішніх стандартів виробництва.

Технологія HAMR (або Heat-Assisted Magnetic Recording) використовують лазерне теплове випромінювання в запису інформації на жорсткий диск. На практиці це дозволяє розміщувати біти даних на пластині жорсткого диска ближче один до одного, що призводить до збільшення ємності дисків.

Експерти з Seagate стверджують, що технологія дозволить жорстким дискам залишатися конкурентоспроможними на тлі NAND-пам'яті ще протягом як мінімум 10 років.