ua en ru

Wells Fargo скоротить 2,3 тис. робочих місць в іпотечному підрозділі

Wells Fargo планує скоротити 2,3 тис. робочих місць в іпотечному підрозділі. При цьому компанія є лідером ринку іпотечного кредитування в США, і такий крок може говорити про складну ситуацію в секторі.

Wells Fargo планує скоротити 2,3 тис. робочих місць в іпотечному підрозділі. При цьому компанія є лідером ринку іпотечного кредитування в США, і такий крок може говорити про складну ситуацію в секторі, повідомляє "Росія 24".

Співробітники іпотечного підрозділу Wells Fargo отримали повідомлення про звільнення через 60 днів, тобто загальна кількість скорочених робочих місць складає 3 тис., так як раніше банк вже повідомляв про майбутні скорочення, повідомляє The Wall Street Journal.

При цьому експерти очікують, що інші учасники ринку також почнуть скорочувати робочі місця на тлі падіння попиту на рефінансування іпотечних кредитів через зростання процентних ставок. При цьому саме рефінансування кредитів є основними операціями на ринку, частка яких становить близько 70%.

Всього в банку працює 274,3 тис. осіб, що робить Wells Fargo найбільшим роботодавцем в США.

II квартал був вдалим для банку, чистий прибуток виріс на 19%, при цьому прибуток фіксується вже 18-й квартал поспіль. Обсяг виданих іпотечних кредитів склав 112 млрд дол., але цей показник може скоротитися в III кварталі.