ua en ru

Washington Post розповіла про невдоволення Трампа роботою Тіллерсона

Washington Post розповіла про невдоволення Трампа роботою Тіллерсона Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Між Трампом і Тіллерсоном зростають розбіжності по низці зовнішньополітичних питань

Президент США Дональд Трамп незадоволений роботою державного секретаря Рекса Тіллерсона, а також ряду інших його прихильників, передає газета Washington Post з посиланням на джерела з оточення Трампа.

Зокрема, за даними джерел, Трамп все більше незадоволений роботою Тіллерсона, в тому числі через розбіжності в питаннях про чисельність американських військ в Афганістані, а також з приводу блокади Катару та Куби.

Крім того, за словами ще одного співрозмовника, Трамп "кипить від обурення" через нелояльність директора Національної економічної ради Гері Кона, який розкритикував позицію президента щодо подій в Шарлоттсвіллі.

"У Трампа дуже важкі часи. Йому не подобається, як ЗМІ поводяться з ним. Йому не подобається, як глава апарату Білого дому Джон Келлі обходиться з ним", - зазначило анонімне джерело.

Проте колишній радник Трампа Беррі Беннет назвав невдоволення звичайним стилем поведінки Трампа, і ці спалахи не тягнуть за собою серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тіллерсон може піти з поста глави Держдепу до кінця 2017 року у зв'язку з розбіжностями з Трампом. Проте пізніше Держдепартамент США спростував таку ймовірність.