ua en ru

Walt Disney втратить 160-190 млн дол. через вестерн "Самотній рейнджер"

Американська компанія Walt Disney втратить 160-190 млн дол. на кінострічці "Самотній рейнджер", яка нещодавно вийшла у прокат. Це випливає із квартальної звітності медіакомпанії.

Американська компанія Walt Disney втратить 160-190 млн дол. на кінострічці "Самотній рейнджер", яка нещодавно вийшла у прокат. Це випливає із квартальної звітності медіакомпанії, передає Reuters.

Як повідомив фінансовий директор компанії Джей Расуло, збиток від вестерну за участю Джоні Деппа буде зафіксований у кварталі, який завершиться у вересні. Акції Disney на тлі цієї новини знизилися на 1,9%.

Фільм "Самотній рейнджер" вийшов у прокат 3 липня і за перший вік-енд зібрав у США і Канаді 29 млн дол., що вважається поганим результатом.

Як повідомлялося раніше, чистий прибуток Walt Disney за підсумками першого півріччя 2012-2013 фінансового року виріс на 11% і склав 2,895 млрд дол. У II кварталі поточного фінансового року, який завершився 30 березня 2013 р., компанія отримала прибуток в 1,51 млрд дол., що на 32% перевищує аналогічний показник річної давності.

Walt Disney Co. - одна з найбільших компаній індустрії розваг у світі. Вона була заснована в 1923 р. як анімаційна студія. На даний момент, крім цієї студії, корпорації належить 11 тематичних парків, два аквапарки і кілька радіостанцій і телеканалів, а також анімаційна студія Pixar і видавництво Marvel Comics. Штаб-квартира організації знаходиться в місті Бербанк (штат Каліфорнія).