ua en ru

WADA розпочало розслідування відносно Роберто Карлоса

WADA розпочало розслідування відносно Роберто Карлоса Фото: Роберто Карлос (facebook.com/Oficial.RobertoCarlos)

Сам футболіст спростував причетність до вживання заборонених препаратів

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) ініціювало розслідування відносно колишнього захисника мадридського "Реала" і збірної Бразилії Роберто Карлоса. Про це йдеться в заяві організації.

Розслідування проводиться згідно з матеріалами фільму німецького телеканалу ARD, в якому стверджується, що Роберто Карлос вживав допінг.

У суботу, 10 червня, на німецькому телеканалі ARD був показаний фільм Хайо Зепельта, присвячений розслідуванню вживання допінгу спортсменами. Головним фігурантом розслідування став бразильський лікар Жуліо Сезар Алвес, який, як стверджується у фільмі, використовував у своїй практиці заборонені речовини. Зокрема, було показано відео, на якому Алвес зізнається, що Карлос був його пацієнтом.

Роберто Карлос на своїй сторінці в Facebook написав, що не знайомий з лікарем Жуліо Сезаром Алвесом і не був його пацієнтом, спростувавши таким чином звинувачення у вживанні допінгу.

Бразильське антидопінгове агентство (ABCD) у свою чергу опублікувало документи, згідно з якими Роберто Карлос і ще сім гравців збірної Бразилії вживали заборонені препарати.

ABCD розпитало деяких колишніх бразильських спортсменів, які раніше були викриті у вживанні допінгу. Вони погодилися співпрацювати і назвали доктора Жуліо Сезара Алвеса як ватажка мережі, яка займалася продажем нелегальної продукції.