ua en ru

WADA цього тижня почне перевірку російської антидопінгової програми

WADA цього тижня почне перевірку російської антидопінгової програми Фото: Всесвітнє антидопінгове агентство (wada-ama.org)

Від Росії вимагають офіційно визнати результати розслідування Макларена з допінгу

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) на цьому тижні почне перевірку антидопінгової програми Російської Федерації. Про це йдеться в заяві агентства, опублікованій за підсумками засідання його виконкому в Парижі.

Повідомляється, що на виконкомі WADA заслухали доповідь про дотримання Російським антидопінговим агентством (РУСАДА) дорожньої карти щодо відповідності стандартам міжнародної організації. Даний документ погодили також з Мінспорту та Олімпійським комітетом Росії, а також з Незалежною громадською антидопінговою комісією.

Виконком WADA підтримав подальше дотримання дорожньої карти, яка передбачає офіційне визнання результатів розслідування Річарда Макларена, надання доступу до проб російських атлетів, які знаходяться у московській антидопінговій лабораторії. Після цього незалежний комітет WADA заслухає 24 жовтня доповідь за підсумками перевірки, після чого може прийняти рішення про реабілітацію РФ.

Нагадаємо, раніше антидопінгове агентство США (USADA) виступило за відсторонення Росії від участі в зимових Олімпійських ігор 2018 року, які пройдуть в південнокорейському Пхенчхані.