ua en ru

USADA вимагає усунення Росії від участі в Олімпіаді-2018

USADA вимагає усунення Росії від участі в Олімпіаді-2018 Фото: Олімпіада в Пхенчхані (pyeongchang2018.com)

При цьому WADA має дозволити російським нейтральним спортсменам узяти участь в іграх

Глава Американського антидопінгового агентства (USADA) Тревіс Тайгарт виступив за відсторонення Росії від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року, які відбудуться у південнокорейському Пхенчхані. Про це повідомляє газета The Guardian.

"Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) має вчинити так само, як і в Ріо, і рекомендувати відсторонення Росії від зимових Олімпійських ігор через її інституціоналізацію застосування допінгу", - заявив Тайгарт.

При цьому, на його думку, WADA має дозволити російським нейтральним спортсменам узяти участь в іграх, "якщо вони доведуть, що чисті".

Тайгарт також додав, що якщо Росія буде допущена до участі в Олімпійських іграх-2018, це стане "жахливим сигналом" для всього міжнародного спортивного співтовариства.

"Інші заходи, крім відсторонення Росії, будуть фактично означати звільнення злочинця з в'язниці", - вважає він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівники антидопінгових агентств 17 країн попросили Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допускати Росію для участі в Олімпійських іграх-2018. За їхніми даними, існує "величезна кількість доказів", які побічно доводять застосування допінгу спортсменами з Росії на Олімпіаді-2014 в Сочі.

"Через це "чистота" ігор у Пхенчхані знаходиться під загрозою", - відзначили глави антидопінгових агентств.