ua en ru

У Чернівцях на хабарі у понад 1000 доларів затримали депутата міськради

У Чернівцях на хабарі у понад 1000 доларів затримали депутата міськради Фото: хабар у доларах (npu.gov.ua)

Гроші депутат вимагав від місцевих мешканців за вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна

Депутата міської ради Чернівців затримали працівники обласного обласного Управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури під час отримання хабара розміром у 600 доларів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначено, що правоохоронцями задокументовано факт вимагання та одержання правопорушником розміром у 1200 доларів. Правопорушника і його посередника було затримано у вівторок, 14 листопада, під час отримання другої половини неправомірної вигоди - 600 доларів. Гроші депутат вимагав від місцевих мешканців за вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна.

Окрім того, правоохоронцями було задокументовано факт отримання першої частини хабара, а саме 600 доларів, котрі були отримані фігурантами за сприяння у перемозі в конкурсі щодо оренди комунального майна.

За фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України) правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження. Порушникам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вівторок, 14 листопада, в Кривому Розі на хабарі понад 15 тис. гривень затриманий чиновник райради.