ua en ru

До хабаря в 2 млн доларів причетне керівництво САП і НАБУ, - Онищенко

До хабаря в 2 млн доларів причетне керівництво САП і НАБУ, - Онищенко Фото: Олександр Онищенко

До хабаря в 2 млн доларів причетне керівництво САП і НАБУ. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав народний депутат Олександр Онищенко.

Зазначимо, вчора, 8 листопада, повідомлялося, що Генеральна прокуратура України затримала зловмисника, який за хабар у 2 млн доларів обіцяв "вплинути" на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького по справі нардепа Онищенка.

Кожен день як добрий вечір. Українські ЗМІ під проводом гранично «незаангажованих» вітчизняних правоохр...

Опубліковано Aleksandr Onyshenko 8 листопад 2016 р.

Онищенко в свою чергу заявив, що затримання стало можливим тільки завдяки тому, що народний депутат ще в середині літа написав заяву про вимагання в ГПУ.

"Цей хлопець запропонував мені через посередника "подарувати" йому 2 мільйона доларів за закриття "газової справи". Так як для мене ця вся "газова справа" - суцільний політичний "разводняк", я тут же подав заяву в ГПУ (20 липня, номер кримінального провадження 420160000000011888) про те, що з мене вимагають хабар. Власне, на цьому моя участь у цій історії закінчилася", - написав на своїй сторінці в соцмережі Онищенко.

Також Онищенко повідомив, що ним була проведена особиста перевірка, в ході якої з'ясувалося, що зловмисник дійсно є вихідцем з прокурорської сім'ї, а також досить добре знайомий з Назаром Холодницьким.

"Кмітливий хлопець представився близьким людиною Назара Холодницкого, і, до речі, перевірка підтвердила, що він з прокурорської сім'ї. Більш того, з Холодницьким точно знайомий", - пише народний депутат. Тепер, на думку Онищенка, слідчі ГПУ мають розібратися в ступені причетності Назара Холодницького, а також керівництва НАБУ до даного хабаря.

Також Олександр Онищенко припустив, що справа керівництвом НАБУ і САП спочатку була побудована таким чином, щоб "вибити" з нього гроші. "Вся ця піар-активність детективів НАБУ і прокурорами САП пояснюється банальним бажанням керівництва цих відомств отримати для себе певні матеріальні преференції. Саме заради цього сидять ні в чому не винні люди в СІЗО, саме з цієї причини щотижня ми були свідками безглуздих за своїм змістом прес-конференцій Холодницького і Ситника. Тепер все прояснюється і є надія, що справедливість нарешті візьме гору, а винні понесуть заслужене покарання", - заявив Онищенко.

Нагадаємо, Олександр Онищенко звинувачується керівництвом САП і НАБУ у створенні корупційних схем у газовому бізнесі, в результаті чого державі було завдано багатомільярдних збитків. Сам народний депутат, який переховується в Лондоні, всі звинувачення проти себе відкидає і називає відкриті кримінальні справи політично заангажованими.