ua en ru

Взяти кредит в Україні: що робити з поганою кредитною історією

Перед тим як взяти кредит в Україні сьогодні потрібно пам'ятати, що діє єдина база даних кредитних історій жителів країни. Саме до неї звертаються банки, коли перевіряють відомості про потенційного позичальника, який подав заявку на отримання кредиту. Якщо з'ясовується, що у людини погана кредитна історія, йому відмовляють у наданні коштів.

Більшість банків жорстко ставиться до кредитної історії і звертають увагу на найменші порушення. Є більш лояльні фінансові організації - погана кредитна історія клієнтів не лякає їх, вони дозволяють взяти кредит без проблем. Правда в цьому випадку умови фінансування посилюються.

Для того, щоб взяти кредит, маючи погану кредитну історію, можна звернутися в банки, однак потрібно бути готовим до того, що умови кредитування будуть дуже жорсткими. Звичайно, споживачеві, має негативну кредитну історію, фінансові установи можуть надати позику, правда, в маленькому розмірі. Процентна ставка у такому випадку буде вище звичайних ставок банку. Наприклад, UniCreditBank пропонує процентні ставки на рівні 29-33% і суму кредиту до 150 тис. грн. "Райффайзен Банк Аваль" пропонує взяти кредит від 2 тис. грн до 100 тис. грн з відсотковою ставкою на рівні 3,4-4,57% в місяць. А ось ПУМБ пропонує своїм клієнтам взяти кредит від 2 тис. грн до 50 тис. грн з процентними ставками на рівні 15-26%. Також банк може попросити надати заставу і поручителя.

Одним з оптимальних варіантів вирішення проблеми як взяти кредит з поганою кредитною історією є виправлення останньої. Природно, на це потрібен час. Для цього можна, наприклад, взяти невеликий споживчий кредит в магазині або оформити кредитну карту. Після цього необхідно акуратно вносити платежі, можливо, навіть погасити борг раніше терміну. Банки дивляться кредитну історію останніх двох років. У разі успіху, фінансові організації переглянуть своє відношення до вашої кредитної історії та запропонують більш вигідні умови надання позики.

Втім, бувають випадки, коли допомогти взяти кредит з поганою кредитною історією в Україні може тільки досвідчений фахівець.
Якщо залучити кредитного брокера, його професіоналізм, досвід та знання можуть допомогти отримати кредит на вигідних для вас умовах,

Кредитний брокер зазвичай переконує банк в тому, що потенційний позичальник - стабільний і відповідальний платник. Також фахівець наводить аргументи на захист минулих несплат клієнта. Як правило, ціна за послугу кредитного брокера складає певний процент від суми позики, отриманої клієнтом.

В основному багато банків йдуть назустріч клієнтам - для того, щоб взяти кредит з поганою кредитною історією потрібно звернутися в кілька фінансових організацій, і тоді, ймовірно, якась з них оформить на вас кредит.

Взяти кредит в Україні: що робити з поганою кредитною історією