ua en ru

Вибухи під Вінницею: в ході розмінування виявлено близько 1 тис. вибухонебезпечних предметів

Вибухи під Вінницею: в ході розмінування виявлено близько 1 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: вибухотехнічна служба (facebook.com/artem.shevchenko.9)

Станом на 7:00 вогнищ горіння і вибухів боєприпасів не спостерігається

У ході розмінування після вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області виявлено близько 1 тис. вибухонебезпечних предметів, вогнищ горіння і вибухів не спостерігається. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в оперативному зведенні.

"Станом на 7:00 4 жовтня 2017 року відкритих вогнищ горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ДСНС, піротехніками триває виконання заявок населення щодо виявлення підозрілих предметів. Всього з початку виконання робіт отримано 358 заявок, з них виконано - 358.

Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 18,876 тис. гектарів. Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів у 10-кілометровій зоні навколо арсеналу.

В ході проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48 арсеналу - 998 вибухонебезпечних предметів.

altaltaltalt

Фото: на території вибухів триває розмінування (dsns.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборона на польоти навколо Калинівки, де в ніч на 27 вересня відбувалися вибухи боєприпасів на військових складах, встановлений в радіусі 5 км і закритий до 20:59 9 жовтня 2017 року.