ua en ru

Вибухи під Вінницею: ДСНС дозволила жителям Калинівки повернутися додому

Вибухи під Вінницею: ДСНС дозволила жителям Калинівки повернутися додому Фото: вибухи у Вінниці (УНІАН)

Рух на дорогах вже відкрито

Жителі міста Калинівка (Вінницька обл.), які були евакуйовані після початку вибухів на складі боєприпасів, можуть повертатися додому. Про це повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль, передає "Громадське".

"Вирішили, що людей будуть повертати. Сьогодні рух буде відкрито і люди зможуть повернутися додому", - повідомив він.

Відзначається, що протягом доби співробітники ДСНС досліджували всі вулиці в Калинівці, в результаті чого всі боєприпаси були зібрані.

Як повідомлялося раніше, в результаті детонації боєприпасів після вибухів на складах під Калинівкою у Вінницькій обл. держава зазнала збитків на суму близько 800 млн доларів, заявив нардеп від фракції БПП Іван Винник.

До вечора 27 вересня ситуація з вибухами на складах боєприпасів у Калинівці стабілізувалася.

"Станом на 17:00 інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину", - повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Також повідомлялося, що на місці ліквідації працює 6 пожежних танків. Пожежним літаком АН-32П ДСНС здійснено 5 вильотів, за кожним скинуто 8 тонн води. Крім того, на місце події для знешкодження вибухонебезпечних предметів прибуло 15 груп розмінування та 18 одиниць техніки. Всього до ліквідації наслідків події залучено понад 700 військовослужбовців ВСУ.

Нагадаємо, ДСНС здійснила 16 скидів води на осередки пожежі, які виникли після вибухів боєприпасів у Вінницькій області.