ua en ru

Вибухи боєприпасів під Вінницею: у Генштабі не виключають диверсії

Вибухи боєприпасів під Вінницею: у Генштабі не виключають диверсії Фото: Генштаб ЗСУ (РБК-Україна)

Справжня причина пожежі буде названа за результатами роботи фахівців

У Генеральному штабі Збройних сил України не виключають, що причиною виникнення пожежі на складах у Калинівці могла стати диверсія. Про це повідомив керівник управління зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник, передає "112 Україна".

"Не виключена і ця інформація. Різні версії розглядаються, в таких випадках не слід відкидати жодну з них", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи не є пожежа результатом диверсії.

Зараз, зі слів представника Генштабу, розглядаються різні версії, проте справжня причина пожежі буде названа в результаті роботи фахівців правоохоронних органів та експертів, які зараз працюють на складі.

Сеник також розповів, що після повідомлення про пожежу на місці відразу почали працювати два пожежні танки, пожежна обслуга військової частини та ДСНС.

"На місце події вирушила оперативна група Генерального штабу і Міноборони. З 22:30 почалася евакуація тих населених пунктів, які розташовані поблизу епіцентру НП. Створені штаби і в повітряних силах, і в інших структурах, штаб ліквідації", - уточнив він.

Нагадаємо, першою версією причин вибухів боєприпасів у Калинівці назвали технічні неполадки або на складах, або з якимись боєприпасами.