ua en ru

Вибухи в Балаклії не завдали значної шкоди обороноздатності України, - Полторак

Вибухи в Балаклії не завдали значної шкоди обороноздатності України, - Полторак Фото: Степан Полторак

До вибухів на складах з боєприпасами в Балаклії може бути причетна РФ

Вибухи на складах з боєприпасами в Балаклії не завдали значної шкоди обороноздатності України. Про це на брифінгу заявив міністр України Степан Полторак, передає канал "112 Україна".

"Я б хотів підкреслити, що все це триває в рамках гібридної війни з боку РФ щодо України. До речі, це вже не перший випадок проведення диверсій на наших об'єктах стратегічного значення. Ще в грудні 2015 року подібний випадок був у Балаклії на цих складах. Тоді ми чіткими діями, це було вночі, побачили вчасно, тому що спочатку була пожежа, спрацювали і попередили такі наслідки. На жаль, сьогодні сталися вибухи, і вони продовжуються в даний час. Крім того, я хотів би донести до вас інформацію попередню, що значної шкоди обороноздатності країни ці вибухи не завдали", - сказав Полторак.

Крім того, Полторак пов'язав події в Балаклії з Російською Федерацією.

"У нас є дуже дружня країна - РФ. Я думаю, в першу чергу, це можуть бути представники, які допомагають терористичним угрупованням і виконують бойові завдання, а ми на сьогоднішній день їх налічували в зоні проведення АТО до 4,5 тис. особового складу регулярних військ РФ, ну, і, звичайно, представники терористичних угруповань ДНР і ЛНР", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Полторак повідомляв, що пожежа на військовому складі після вибухів у Балаклії триває, горить третину арсеналу.