ua en ru

До вибуху Falcon 9 можуть бути причетні конкуренти SpaceX, - Washington Post

До вибуху Falcon 9 можуть бути причетні конкуренти SpaceX, - Washington Post Фото: Falcon 9

Представники SpaceX виявили на відеозаписах підозрілу активність на даху будівлі, яка знаходиться неподалік від пускової платформи і належить конкурентам Маска

Під час розслідування вибуху ракети Falcon 9 у SpaceX з'явилися підозри на адресу конкурентів. Компанія помітила на відео підозрілу активність на даху будівлі-конкурента поряд з пусковою платформою, пише Washington Post.

В рамках розслідування співробітник SpaceX намагався отримати доступ до даху будівлі конкурентів компанії - United Launch Alliance (ULA). Як пише видання, представники SpaceX виявили на відеозаписах підозрілу активність на даху будівлі неподалік від пускової платформи під час підготовки ракети Falcon 9 до випробування. Будова належить конкуренту SpaceX ULA і знаходиться приблизно в двох кілометрах від пускової платформи, яку з даху будівлі чітко видно.

Коли співробітник SpaceX спробував пройти на дах ULA, йому відмовили у доступі і звернулася до Управління спеціальних розслідувань ВПС США. Слідчі після огляду даху не знайшли нічого, що могло бути пов'язано з вибухом ракети.

Компанія Ілона Маска проводить розслідування причин вибуху спільно з Федеральним управлінням цивільної авіації США, NASA і ВПС США.

Нагадаємо, вибух на пусковій платформі SLC-40 на мисі Канаверал у штаті Флорида, яку використовує компанія SpaceX, стався 1 вересня.