ua en ru

На пусковому майданчику SpaceX сталася серія вибухів

На пусковому майданчику SpaceX сталася серія вибухів Фото: технічний збій на пусковому майданчику компанії SpaceX у США (скріншот з Youtube-каналу Storyful News)

За даними NASA, надзвичайна подія сталася під час випробування ракетних систем на майданчику SpaceX у Флориді

В американському штаті Флорида на пусковому майданчику відомої своїми космічними проектами компанії SpaceX при випробуваннях нової ракети сталася надзвичайна пригода. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацагентства з повітроплавання і дослідженню космічного простору США (NASA).

Як зазначається, запуск нової ракети, яка має вивести на орбіту ізраїльський супутник, планувався спершу на суботу 3 вересня з мису Канаверал.


За даними джерел Accociated Press в NASA, під час випробування систем ракети на майданчику SpaceX у Флориді стався вибух, за яким послідувало ще декілька аналогічних.

Звук першого вибуху був схожий на гуркіт грому, за ним пішли більш потужні вибухи, слідує із хроніки місцевих ЗМІ.

Водночас, як уточнює AP, вибух відчувався в декількох кілометрах від місця події, при цьому в небо над пусковий майданчиком SpaceX піднялася хмара диму.

Нагадаємо, напередодні у SpaceX поділилися планами щодо першогозапуску до космосу ракети типу Falcon, що вже раніше була у вжитку.