ua en ru

Через вибухи в Чернігівській області планують евакуювати мешканців 14 сіл

Через вибухи в Чернігівській області планують евакуювати мешканців 14 сіл Фото: правоохоронці у районі вибухів у Чернігівській області (РБК-Україна)

Правоохоронці планують евакуювати до 20 тис. осіб

Через вибухи в Чернігівській області, які сталися сьогодні на військових складах, планують евакуювати мешканців 14 сіл. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

За даними поліції, наразі визначено 14 сіл, які підлягають евакуації. У вказаних селах проживає від 17 до 20 тисяч.

У поліції також підтвердили, що наразі із небезпечної зони евакуювали 12,5 тисяч громадян, зокрема, мешканців с. Августівка та смт Парафіївка.

"Основна мета поліції - забезпечення та охорона громадського порядку саме в місцях, де іде евакуація місцевого населення. Також ми не маємо допустити фактів мародерства та інших правопорушень у відношенні до наших громадян, які постраждали від цієї ситуації", - зазначив т.в.о. голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Військова служба правопорядку (ВСП) України з метою недопущення мародерства проводить патрулювання у населених пунктах, прилеглих до району вибухів у Чернігівській області.

Зазначимо, також повідомлялося, що в Ічні внаслідок влучання боєприпасів сталося 4 пожежі.