ua en ru

Вибух у житловому будинку в Києві: поліція відкрила кримінальну справу

Вибух у житловому будинку в Києві: поліція відкрила кримінальну справу Фото: вибух у Києві (facebook.com)

У Києві в результаті вибуху в квартирі 5 листопада загинула жінка

Вибух у квартирі в Києві слідчі кваліфікували як порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Про це повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції Києва Оксана Блищик Facebook.

Повідомлення про подію в квартирі на вулиці Донецької, що в Солом'янському районі столиці, надійшло в поліцію 5 листопада о 21:10. На місце події виїхали поліцейські, рятувальники та представники аварійних служб. За попередньою інформацією, вибух стався в результаті витоку газу.

У приміщенні знайшли тіло 81-річної жінки. Іншу потерпілу з різаними ранами та опіками тіла і дихальних шляхів доставили в лікарню.

За попереднім висновком судмедексперта, пенсіонерка померла кілька днів тому, причина смерті буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи.

За фактом смерті жінки відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з додатковою правовою кваліфікацією - природна смерть, а за фактом вибуху - за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Обставини і причини вибуху будуть з'ясовані в ході слідства.

Нагадаємо, 5 листопада у Києві в результаті вибуху у квартирі житлового будинку в Солом'янському районі загинула жінка.