ua en ru

Вибух у Кривому Розі стався з вини господаря квартири, - ДержНС

Начальник Головного управління ДержНС України в Дніпропетровській області Ігор Романюк повідомив, що вибух газу та пожежа в Кривому Розі відбулися з вини мешканця, який сушив білизну над газовою плитою. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"В ході рятувальної операції було евакуйовано 3 людини, один з них загинув - задихнувся продуктами горіння. Двоє інших від подальшої госпіталізації відмовились. За тією інформацією, яка у нас є, господар квартири після того, як виправ білизну, повісив його сушити над увімкненою газовою плитою. Вранці увімкнув світло, в результаті чого стався хлопок. Далі він нічого не пам'ятає. Вибуховою хвилею його викинуло на вулицю, зараз він знаходиться в лікарні", - сказав він.

В даний час проводиться перевірка інциденту і встановлюється повна картина події. За даним фактом прокуратурою Дніпропетровської області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.270 КК України ("Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки").

Нагадаємо, що 15 жовтня о 04:21 у 5-поверховому будинку в Кривому Розі в багатоповерхівці по пр. Металургів стався хлопок газу з подальшим горінням у результаті події одна людина загинула, ще двоє госпіталізовані.