ua en ru

Вибух у центрі Києва: підозрюють замах на депутата ВР

Вибух у центрі Києва: підозрюють замах на депутата ВР Фото: у Києві стався вибух у центрі міста

У результаті події ніхто не постраждав

У Києві на бульварі Лесі Українки в середу, 30 березня, ввечері стався вибух, в результаті якого були пошкоджені три автомобілі, ніхто не постраждав. Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею КК, що передбачає відповідальність за посягання на життя державного чи громадського діяча.


"Сьогодні, 30 березня, близько 22:00 в Головне управління Національної поліції у місті Києві надійшло повідомлення від одного з народних депутатів про вибух у центрі столиці. Зі слів нардепа, він нібито бачив, як невідомий кинув предмет, схожий на гранату", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Зі слів першого заступника голови Нацполіції України Вадима Трояна, він вже поспілкувався з народним депутатом, який повідомив про вибух.

"Особисто розмовляв з Володимиром. З ним все добре. Нашими підрозділами вжито усіх заходів із розшуку злочинця", – зазначив Троян.

Судячи з усього, йдеться про депутата Верховної Ради України Володимира Парасюка, оскільки раніше інший депутат ВР Ігор Луценко написав про це у своєму Facebook.

"В машину Парасюку хтось кинув гранату. Їду зараз туди", - повідомив він.

В машину Парасюку хтось кинув гранату. Їду зараз туди.

Posted by Igor Lutsenko on Wednesday, March 30, 2016

Пізніше Луценко написав пост з подробицями вибуху.

Судячи з того, що тут бачу - замах на вбивство. Кидали гранату прицільно, але судячи з усього, перешкодили гілки. В моме...

Posted by Igor Lutsenko on Wednesday, March 30, 2016

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 112 (Посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Зараз правоохоронці обстежують місце події і прилеглу до нього територію, опитують можливих свідків та очевидців.

Нагадаємо, у Запоріжжі 25 березня 2016 року було скоєно замах на 45-річного чоловіка, який, за інформацією запорізьких ЗМІ, є екс-керівником запорізького обласного УБОЗ.