ua en ru

Вибух у центрі Києва: у Нацгвардії розповіли подробиці

Вибух у центрі Києва: у Нацгвардії розповіли подробиці Фото: Нацгвардія (flickr.com-Нацгвардія України)

За повідомленням Нацгвардії, у момент вибуху поруч не було підозрілих осіб

У Національній гвардії України розповіли подробиці сьогоднішнього вибуха у центрі Києва. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на 25-ту окрему бригаду НГУ, бійці якої знаходилися поблизу в момент інциденту.

"Після закінчення служби по охороні громадського порядку біля Адміністрації президента ми виїхали на автобусі в пункт постійної дислокації. Рухаючись по вулиці Грушевського в напрямку Європейської площі, проїжджаючи Кабінет міністрів України приблизно в 15-20 метрах попереду від нас на пагорбі по правій стороні пролунав вибух і я побачив клуб диму заввишки близько півтора метра. Поруч на узбіччі в цей момент перебували цивільні люди. Жінка одразу впала, потім чоловік упав на коліна. З ними також йшла дівчина, яка не постраждала", - йдеться в повідомленні НГУ.

За повідомленням бійців Нацгвардії, в цей момент навколо не було ніяких підозрілих осіб.

"Підозрілих осіб ми не бачили. Зупинилися і кинулися до постраждалих. У жінки та чоловіка були численні посічення голови. Ми одразу наклали їм пов'язки. Все робилося миттєво, нам терміново треба було зупинити кровотечу. Тримали голову жінки і постійно з нею говорили, щоб не втратити контакт. Вони з чоловіком були в свідомості", - розповіли у відомстві.

Після цього військові Нацгвардії виставили оточення навколо місця вибуху, а також викликали медиків і поліцію.

Нагадаємо, вибух стався на вулиці Грушевського близько 14:00. За словами очевидців, невідомі кинули вибухівку по автомобілю посольства Азербайджану в Україні.

В результаті вибуху постраждали три людини, поліція кваліфікувала інцидент як замах на вбивство. Пізніше стало відомо, що постраждалі виявилися родичами Героя України.