ua en ru

Вибух у центрі Києва можуть кваліфікувати як теракт

Вибух у центрі Києва можуть кваліфікувати як теракт Фото: вибух у центрі Києва (twitter.com MVS_UA)

На місці вибуху в Києві працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки

Вибух у центрі Києва в районі Бессарабської площі, що стався сьогодні, 8 серпня 2017 року, можуть кваліфікувати як терористичний акт. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"За фактом вибуху автомобіля "Тойота Кемрі" в центрі Києва, в результаті якого загинула людина і ще двоє громадян отримали поранення, правоохоронці проводять усі необхідні першочергові заходи. В даний час на місці працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, співробітники поліції проводять огляд прилеглої території та пошкодженого транспортного засобу, опитують свідків, збирають речові докази.

Надалі вилучені зібрані матеріали направлять на експертизу, за результатами якої буде прийнято остаточне рішення про кваліфікацію події.

Зазначається, що після оцінки всіх наявних доказів, і в разі встановлення додаткових обставин, буде направлено звернення в органи прокуратури про перекваліфікацію кримінального провадження, відкритого за ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України - на статтю 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві співробітники Національної поліції спільно з Національною гвардією підсилюють патрулювання центру міста і метрополітену.