ua en ru

Вибух на шахті в Ірані: стало відомо про 2 загиблих

Вибух на шахті в Ірані: стало відомо про 2 загиблих Фото: вибух на шахті

Всього під завалами знаходиться близько 80 осіб

В результаті вибуху вугільної шахти на півночі Ірану в пастці під землею опинилося попередньо 80 чоловік, двоє робітників загинули. Про це повідомляє Abcnews із посиланням на англомовну версію державного телебачення Ірану і куратора іранського департаменту екстреної допомоги.

Так, глава департаменту з надзвичайних ситуацій Голестана провінції Садек Алі Могадам заявив, що близько 40-50 людей опинилися в пастці в шахті. Пізніше, Бенкет Хоссейн Коливанд, що курує іранський департамент екстреної допомоги, повідомив що на двох дільницях шахти можуть виявитися в пастці 80 шахтарів.

Згідно з інформацією державного телебачення Ірану, принаймні 2 шахтаря загинули. Кілька чиновників заявили, що вибух стався через накопичення газу, що позначається на зусиллях з порятунку.

За словами заступника начальника управління з надзвичайних ситуацій у Голестані Хамидрези Монтазері, близько 25 осіб, які увійшли в шахту, щоб спробувати врятувати шахтарів у пастці, довелося доставити в лікарню після вдихання газу.

"Я витягнув двох із шахти. Не можна знову заходити всередину. Повинні бути доставлені кисневі балони", - сказав державному телебачені невідомий шахтар.

За словами іншого шахтаря, його колеги ймовірно померли, оскільки вони залишалися в тунелі, коли вибухнув газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на вугільній шахті за межами міста Азадшар півночі Ірану стався вибух. Машини швидкої допомоги, вертольоти та інший рятувальний транспорт вирушили на місце події.