ua en ru

Вибух на полігоні у Київській області: прокуратура відкрила справу

Вибух на полігоні у Київській області: прокуратура відкрила справу Фото: ЗСУ (turchynov.com)

У ході навчань міна відхилилася від попередньо визначеної цілі  та  влучила в окоп, де перебували військові

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом вибуху на території військового полігону у Київській області. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"За фактом поранення та загибелі військовослужбовців Збройних Сил України військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України", - сказано у повідомленні.

Установлено, що відповідно до наказу командира військової частини на території військового полігону, розташованого у с. Дівички Бориспільського району Київської області, проводились тактичні навчання з бойовою стрільбою та тренування з управління вогнем бригадної артилерійської групи.

"У ході проведення навчань, близько 11 години військовослужбовцями здійснено постріл з 120-мм міномету 2С12 "Сані". Міна відхилилася від попередньо визначеної цілі та влучила в окоп, де перебували військовослужбовці. У результаті 1 особа загинула, 5 - поранені", - сказано у повідомленні.

Проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, на військовому полігоні у Київській області в результаті розриву артилерійського боєприпаса загинув один військовий, ще 5 поранені.