ua en ru

Вибух в Одесі кваліфікували як теракт, - МВС

Вибух в Одесі кваліфікували як теракт, - МВС Фото: Наслідки вибуху в ресторані Одеси

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років

Вибух в Одесі, який стався в ніч на 2 липня по вулиці Жуковського, 38 в ресторані "У Ангелових", кваліфікували як теракт. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Одеського міського управління міліції.

Так, згідно з повідомленням, станом на 8 год 30 хв четверга встановлено, що в ресторані "У Ангелових" спрацював саморобний безоболонковий пристрій з електричним способом приведення у дію.

"За попередніми висновками вибухотехніків встановлено, що потужність вибухового пристрою дорівнює від 450 до 600 грамам у тротиловому еквіваленті", - йдеться в повідомленні.

Вибух в Одесі кваліфікували як теракт, - МВС

Фото: у ресторані "У Ангеловых" спрацював саморобний вибуховий пристрій

Вибух в Одесі кваліфікували як теракт, - МВС

Фото: пошкоджені вхідні двері та фасад закладу

Вибух в Одесі кваліфікували як теракт, - МВС

Фото: у міліції повідомили, що постраждалих в результаті вибуху немає

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у ніч на 2 липня в одеському ресторані "У Ангелових" спрацював вибуховий пристрій, внаслідок чого пошкоджено двері та фасад закладу, а також вибито скло у вікнах квартир та сусідньому кафе. У міліції зазначили, що постраждалих в результаті вибуху немає. "2 липня о 02:50 надійшло повідомлення про те, що за адресою по вулиці Жуковського, 38 в ресторані "У Ангеловых" стався вибух. Співробітники міліції встановили, що в результаті спрацьовування вибухового пристрою пошкоджено вхідні двері та фасад закладу. Вибиті шибки на вікнах у квартирах над рестораном і в сусідньому кафе", - йдеться в повідомленні прес-служби міського управління міліції Одеси.