ua en ru

Вибух у Нью-Йорку назвали терактом

Вибух у Нью-Йорку назвали терактом Фото: у Нью-Йорку вибух на автовокзалі (manh-(panynj.gov)

Вибух стався сьогодні вранці, 11 грудня

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо назвав вибух на автовокзалі Port Authority в районі Манхеттена (Нью-Йорк) терактом. Про це повідомляє AFP з посиланням на слова мера.

"Вибух у Нью-Йорку був спробою терористичної атаки", - заявив де Блазіо.

Нагадаємо, сьогодні, 11 грудня, поліція Нью-Йорка заявила про вибух на автовокзалі в районі Манхеттена. Вибух стався в понеділок вранці на автовокзалі порту, розташованому біля Таймс-сквер. За інформацією ABC News, вибуховий пристрій привели в дію в підземному переході до терміналу вокзалу. Місцеве телебачення повідомляє, що поліцейські виявили можливе друге пристрій.

Зазначимо, Port Authority є найбільшим в США автобусним терміналом, який обслуговує понад 65 млн пасажирів в рік. В результаті вибуху на автовокзалі в районі Манхеттена постраждали чотири людини. The Associated Press з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що вибух у Нью-Йорку планував влаштувати чоловік з прив'язаною до тіла вибухівкою. Повідомляється, що детонатор кріпився до рук смертника, якого після невдалої спроби підриву затримала поліція.

Нещодавно Daily Mail і телеканал CBS News опублікували відеозапис моменту вибуху на Манхеттені. Кадри були зняті камерою зовнішнього відеоспостереження.