ua en ru

Вибух у Нікополі: поліція порушила справу за фактом замаху на вбивство депутата міськради

Вибух у Нікополі: поліція порушила справу за фактом замаху на вбивство депутата міськради Фото: місце події (city-nikopol.com.ua)

Вживаються заходи для встановлення та затримання нападника

Поліція кваліфікувала вибух у Нікополі (Дніпропетровська область), внаслідок якого постраждав депутат міськради, як замах на вбивство. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Як зазначається, вибух стався вчора ввечорі, 31 січня 2018 року, у гаражі депутата міської ради Нікополя. За повідомленнями місцевих ЗМІ, мова йде про Олександра Рибакова.

"За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство), що передбачає до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, о 18:35 потерпілий заїхав до гаража на своєму автомобілі, а коли вийшов з нього, зловмисник кинув всередину дві гранати та втік. Постраждалого з множинними осколковими пораненнями обох ніг доставили до лікарні.

Крім того, про подію повідомляє і прес-служба Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

"31.01.2018 року приблизно о 18 год. 30 хв. в гаражі, що належить сім"ї судді Рибакової Валерії Віталіївни, біля будинку за адресою: вулиця Трубченко, 6, в м. Нікополі стався вибух. Внаслідок вибуху чоловік судді - Рибаков Олександр, який є депутатом міської ради та підприємцем, отримав осколкові поранення. Пошкоджено автомобіль Toyota Camry, який належить судді Рибаковій В.В.", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нікополі Дніпропетровської області прогримів вибух, в результаті якого осколкові поранення отримав 57-річний чоловік.