ua en ru

Вибух у метро Петербурга Генпрокуратура РФ кваліфікувала як теракт

Вибух у метро Петербурга Генпрокуратура РФ кваліфікувала як теракт Фото: вибух у метро Петербурга

Розпочато кримінальне провадження

Генеральна прокуратура Російської Федерації кваліфікувала вибух в метро Санкт-Петербурга як теракт. Про це пише "Медуза", посилаючись на заяву представника відомства.

"Найближчим часом ми з нашими колегами з правоохоронних органів будемо працювати над тим, щоб мінімізувати наслідки цього теракту і з'ясувати всі обставини, які сприяли тому, щоб він був здійснений", - розповів співрозмовник.

Нагадаємо, кількість загиблих у результаті вибухів у метро Санкт-Петербурга (Російська Федерація) зросла до 12 осіб. Відзначається, що вісім тіл були виявлені в вагоні, два - на станції і два - в тунелі. Крім того, співробітники екстрених служб знайшли фрагменти тіл.

Так, співробітники російських спецслужб стверджують, що характер пошкоджень вагона може свідчити про використання "пояса шахіда".

Раніше повідомлялося, що сьогодні в Петербурзі стався вибух в метро, ​​постраждало до 50 осіб, спочатку повідомлялося про 10 загиблих. Інцидент стався на станції метро "Сінна площа". За попередніми даними, в одному з вагонів спрацював невідомий вибуховий пристрій.