ua en ru

Вибух у Китаї завдав Renault збитків на 33 млн дол

Вибух у Китаї завдав Renault збитків на 33 млн дол Фото: наслідки вибуху в Китаї

Ці цифри не є остаточними

Вибухи і пожежі в порту Тяньцзиня в Китаї завдали корпорації Renault збиток в 33 млн дол., передає Bloomberg з посиланням на повідомлення автовиробника.

В результаті катастрофи, жертвами якої стали 50 осіб, серйозні пошкодження отримали близько 1500 автомобілів Renault, які зберігалися там на складі.

За оцінкою компанії, вартість пошкоджених та знищених машин склала близько 210 млн юанів (33 млн дол.), при цьому в розрахунках компанія виходила з ціни найдешевшої моделі Renault для Китаю. Ці цифри не є кінцевими, оскільки постраждали також машини, які зберігалися на одному зі складів у Тяньцзіні. Сума збитку встановлюється.

Тяньцзінь є одним з найбільших китайських портів щодо імпорту автомобілів в Китаї. Автовиробники використовують цей порт для доставки і зберігання машин перед відправкою в інші райони Китаю. У портовому місті проживають понад 15 млн чоловік, він знаходиться в 120 км від Пекіна.

Нагадаємо, вибух стався ввечері 12 серпня з-за того, що загорілися легкозаймисті і вибухові речовини в контейнерному терміналі порту Тяньцзиня. Серед загиблих було 12 пожежних, які працювали на місці займання. Кількість госпіталізованих досягла 520 осіб, з них 66 осіб отримали важкі травми.