ua en ru

Вибух у Київській області: поліція зафіксувала замах на волонтера

Вибух у Київській області: поліція зафіксувала замах на волонтера Фото: у двір активіста кинули гранату

Чоловікові вибухом відірвало обидві руки, нині він у реанімації

Працівники поліції встановлюють свідків вибуху гранати на подвір’ї чоловіка у Білоцерківському районі Київської області та причетних до цього осіб. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що сьогодні, 24 липня, до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Шкарівка в результаті вибуху постраждав 52-річний місцевий житель.

"З’ясувалося, що близько 8:00 чоловік проснувся від шуму на вулиці. Коли він вийшов у двір, то побачив, що біля гаража хтось йому накидав цеглу. Господар почав прибирати її та раптом пролунав вибух, у результаті якого його важко було травмовано", - йдеться в повідомленні.

"Потерпілий залишився живим. Нині він перебуває в реанімаційному відділенні районної лікарні, де за його життя борються лікарі", - уточнили в поліції.


Повідомляється, що під час огляду місця події на купі з цеглою правоохоронці виявили та вилучили предмет, ззовні схожий на важіль зведення запалу до гранати з маркуванням, який направили на експертизу.

За інформацією партії "Свобода", потерпілим виявився місцевий громадський активіст Іван Штонда, який активно допомагає українським військовим, які беруть у участь в АТО на Донбасі.

"Внаслідок вибуху чоловік утратив обидві руки, отримав інші травми і нині перебуває у реанімації у важкому стані", - йдеться в повідомленні політсили.

За фактом замаху на умисне вбивство слідчі Білоцерківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в селі Чубинське Бориспільського району Київської області намагалися вбити волонтера антитерористичної операції.