ua en ru

Вибух будинку в Києві: названо можливі причини

Вибух будинку в Києві: названо можливі причини Фото: вибух (pixabay.com/Pexels)

До вибуху в житловому будинку в Києві могла призвести спроба самогубства

Вибух у житловому будинку в Голосіївському районі Києва міг статися в результаті вибуху стороннього газового балона, вибухівки або спроби самогубства мешканки квартири, в якій стався інцидент. Про це йдеться в повідомленні Публічного акціонерного товариства "Київгаз".

"Попередньо повідомляємо, що найбільш вірогідною є одна з таких версій: предметом вибуху міг стати сторонній газовий балон або вибухівка; мешканка квартири могла вчинити самогубство", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що аварійна служба повністю відключила всі стояки будинку від газопостачання.

"Квартиру, яка стала епіцентром вибуху, було оснащено тільки газовою плитою. Попередній огляд приміщення не вказав на те, що цей прилад міг бути джерелом вибуху чи джерелом витоку газу", - йдеться в повідомленні.

У "Київгазі" відзначили, що для створення вибухонебезпечної концентрації газу в квартирі необхідно не менше 4 годин наповнювати її газом, використовуючи на повну потужність всі газові конфорки і духовки, а приміщення має бути повністю закритим і перебувати в герметичному стані.

"Квартиру, яка стала епіцентром події, було обладнано дерев'яними вікнами, які не здатні забезпечити повну герметичність, що майже виключає ймовірність вибуху. При цьому зазначаємо, що поки що говорити про остаточну причину вибуху ще рано", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибуху будинку в Києві 36 осіб переселено в тимчасове житло.