ua en ru

Вибух будинку в Києві: у "Київгазі" стверджують, що причина не у витоку

Вибух будинку в Києві: у "Київгазі" стверджують, що причина не у витоку Фото: вибух будинку в Києві (Pixabey)

Вибух будинку в Києві на Голосіївському проспекті не міг статися через несправності

Публічне акціонерне товариство "Київгаз" стверджує, що вибух будинку в Києві на Голосіївському проспекті стався не внаслідок витоку газу. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"Надзвичайна ситуація на проспекті Голосіївський, 70 не могла статися через несправність системи газопостачання будинку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за результатами первинного огляду місця події співробітники "Київгазу" виявили, що 8 липня 2017 року приладами газорозподільного пункту, що знаходиться в безпосередній близькості від аварійного будинку, не зафіксовано жодних коливань тиску.

Крім того, наголошується, що в лютому 2017 року у житловому будинку на Голосіївському проспекті, 70 була проведена повна якісна технічна перевірка системи газопостачання. Також, в абсолютній більшості квартир в будинку встановлені сигналізатори загазованості. Ні один з пристроїв сигналу в день вибуху не давав.

"Результати перевірки на герметичність внутрішньобудинкових газопроводів позитивні - жодного падіння тиску не зафіксовано. Якби було зафіксовано інше - газ у лютому 2017 не пустили. Обладнання (колонка, плита) в квартирі № 9, за результатами огляду після вибуху, були в справному стані, без слідів пошкоджень на самих приладах, так і в місцях підключення до газової мережі будинку. Версія про самовільне втручання жителем у систему газопостачання будинку підтвердження не знайшла", - резюмували у "Київгазі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій заявила про завершення робіт на місці вибуху будинку в Голосіївському районі в Києві.