ua en ru

Вибух у Будапешті: поліція встановила особу підозрюваного

Вибух у Будапешті: поліція встановила особу підозрюваного Фото: у поліції Угорщини повідомили останню інформацію щодо вибуху у Будапешті

Метою людини, що встановила в центрі угорської столиці саморобну бомбу, були поліцейські

Угорська поліція встановила особу людини, яка влаштувала вибух у магазині в центрі Будапешта в суботу, 24 вересня, зараз її розшукують. Про це повідомив глава поліції Угорщини Кароль Поппер, передає Reuters.

Поппер додав, що підозрюваному близько 20-25 років, а його метою, на думку глави угорської поліції, були поліцейські, які патрулювали одну з найжвавіших вулиць міста.

За останніми даними, підозрюваний встановив у магазині саморобну бомбу з уражаючими елементами.

Глава поліції зазначив, що інцидент можна розцінювати як замах на вбивство.

Він додав, що підтверджень того, що напад могли скоїти бойовики іноземних організацій, немає, проте така версія розглядається.

Зазначимо, у суботу ввечері в Будапешті прогримів потужний вибух у магазині на першому поверсі одного з будинків на перетині вулиці Кіралі і бульвару Тереза, в результаті якого постраждали два співробітники поліції.

За останніми даними, жінка поліцейський перебуває в лікарні в критичному стані, стан її колеги стабільний.

Нагадаємо, посольство України в Угорщині звернулося до українців з проханням уникати наближення до перекритої частини в центрі Будапешта, де стався потужний вибух, до з'ясування причини інциденту і розблокування місця події.