ua en ru

Вибух автобуса на Донбасі: подробиці події

Вибух автобуса на Донбасі: подробиці події Фото: місце події

В результаті вибуху загинули 4 людини

Вибух автобуса на Донбасі стався сьогодні, 10 лютого, біля контрольно-пропускного пункту "Новомихайлівка", в результаті чого загинуло 4 людини. Згідно з інформацією Державної прикордонної служби України, автобус виїхав на узбіччя, ймовірно для того, щоб обійти загальну чергу, до українського блокпоста залишалося близько 700 метрів.

"Відомо, що транспортний засіб прямувало з р. Донецька р. Курахове. Не доїжджаючи до контрольно-пропускного пункту, мікроавтобус з'їхав з основної дороги і наїхав на вибуховий пристрій", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП в Донецькій області.

Вибух автобуса на Донбасі: подробиці події

Фото: вибух автобуса на Донбасі

Повідомлялося також, що в автомобілі перебувало 5 осіб, 2 з них загинули на місці, а один помер у медзакладі Курахове від отриманих травм.

"За попередньою інформацією, під час вибуху загинули 3 людини, ще одна людина - житель Макіївки отримав поранення. Його доставили в Курахівську міську лікарню, але від отриманих травм він також помер", - повідомили в прокуратурі Донецької області.

Вибух автобуса на Донбасі: подробиці події

Фото: місце вибуху автобуса на Донбасі

Крім того, прокуратура області почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Досудове розслідування проводить Волноваський відділ Національної поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури.

Вибух автобуса на Донбасі: подробиці події

Фото: місце вибуху

Варто також зазначити, раніше про вибух автобуса на Донбасі повідомили у самопроголошеній ДНР.

"Близько 09:00 на блокпості з української сторони на КПП "Новомихайлівка" на міні підірвався автобус з цивільними особами. За попередніми даними, загинули три людини. Дані за пораненим уточнюються", - заявили в ДНР.