ua en ru

Вибух в Австрії: поставки по газопроводу в Баумгартені повністю відновлені

Вибух в Австрії: поставки по газопроводу в Баумгартені повністю відновлені Фото: вибух на газопроводі в Австрії (utg.ua)

Відновлені поставки газу через Баумгартен

Поставки по газопроводу в Баумгартені (Австрія), на якому вчора, 12 грудня 2017 року, стався вибух, повністю відновлені. Про це повідомляє прес-служба російської компанії "Газпром експорт".

"Відновлені поставки газу через Баумгартен. "Газпром експорт" повністю задовольняє заявки клієнтів, які отримують газ через австрійський пункт Баумгартен", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, це стало можливим завдяки оперативній роботі щодо швидкого відновлення транзиту природного газу після аварії з боку австрійців.

Зазначимо, радник міністра енергетики України Максим Білявський напередодні заявив, що газопровід в Баумгартені відремонтований.

"Баумгартен - відремонтували! Вранці з'явилася можливість відновити транспорт газу зі Словаччини в Австрію і далі в Італію. За останню добу транзит газу через Україну знизився на 23% - до 200 млн куб. м", - повідомив Білявський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вибух стався на насосній станції в Баумгартен-ан-Марті (Австрія), яка перекачувала російський газ. Як відомо, в результаті вибуху є одна жертва, поранення отримала ще 21 особа. Причиною вибуху вважають технічну несправність.