ua en ru

Зламаний твіттер-аккаунт державного телеканалу КНР

Один з офіційних твіттер-акаунтів головного телеканалу Китаю CCTV був зламаний невідомими хакерами, передає Reuters.
За словами представників телеканалу, "твіттер-аккаунт CCTV News був зламаний і нелегально використаний невідомими для публікації, що не відповідають істині новин з інших джерел. Некоректна інформація була видалена".

Повідомляється, що підроблене повідомлення стосувалося корупційного скандалу в керівництві Китаю.

"Голова КНР Сі Цзіньпін створив спеціальну групу з розслідування можливої корупційної діяльності Чжоу Юнкана, що пішов у відставку", - говорилося в твіті.

Чжоу Юнкан був одним з вищих чиновників Компартії Китаю (КПК), з 2003 р. по 2007 р. обіймав посаду міністра громадської безпеки КНР, пізніше був секретарем політико-юридичної комісії ЦК КПК. Чжоу Юнкан вважається лідером прихильників колишнього глави Китаю Цзян Цземіня у вищому керівництві країни, а також близьким соратником опального політика Бо Сілая, засудженого у вересні 2013 р. до довічного ув'язнення. У листопаді 2012 р. Чжоу Юнкан був знятий з усіх посад на тлі масштабної антикорупційної перевірки лідерів КПК справи Бо Сілая.

У КНР доступ до соціальної мережі мікроблогінгу Twitter офіційно блокований, однак великі ЗМІ мають свої акаунти для зв'язку з іноземною аудиторією.