ua en ru

Злітно-посадкова смуга аеропорту "Львів" буде відкрита 25 грудня 2011 р., - Колесніков

Злітно-посадкова смуга ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" буде відкрита 25 грудня цього року. Про це повідомив сьогодні, 30 серпня, віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков під час робочої поїздки до Львова, передає прес-служба міністерства.

За словами Колеснікова, термінал буде відкритий навіть раніше: зараз проводиться велика підготовка та тренування персоналу, який буде працювати в новому терміналі аеропорту "Львів".
"Злітно-посадкова смуга та новий пасажирський термінал Львівського аеропорту відповідатимуть усім світовим стандартам, що дозволить приймати великогабаритні літаки та обслуговувати значну кількість пасажирів", - сказав віце-прем'єр-міністр.
Зазначимо, першу чергу злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту відкрито до Дня незалежності України. І черга злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту становить 1630 метрів: реконструкція існуючої частини довжиною 835 метрів та новозбудованої смуги на 795 метрів. Окрім того, введено в експлуатацію руліжні доріжки №5 і №8 та перон №2. Міжнародний аеропорт "Львів" запрацює на повну потужність вже до кінця березня 2012 року.
Колесніков також підтвердив, що Львівський стадіон буде урочисто відкритий 28 жовтня 2011 року. Колесніков ознайомився з перебігом робіт на Львівській арені. Він перевірив, як встановлені системи дренажу і підігріву газону, пройшов рядами, де змонтовані жовто-сині сидіння. Уся північна трибуна заповнена, на західній та східній монтаж сидінь наближається до завершення. Віце-прем'єр також оглянув, як ведеться забудова променади, де буде розміщений комплекс громадського харчування з численними фаст-фудами, а також проконтролював, як облаштовуються виходи з арени.