ua en ru

Погляди Європарламенту і Верховної ради співпадають, - ЄП

Погляди Європарламенту і Верховної ради співпадають, - ЄП Фото: Європарламент (flickr.com european_parliament)

ЄП та ВР узгодили пункти, яким Україна має приділити увагу

Погляди Європейського парламенту (ЄП) та Верховної ради України співпадають у багатьох питаннях впровадження реформ, які зазначені в Угоді про Асоціацію України з ЄС. Про це після сьомої зустрічі Парламентського комітету асоціації між ЄС та Україною, що відбулась 18-19 квітня в Страсбурзі, сказав голова делегації до комітету від ЄП Даріуш Росаті.

"Мені приємно відзначити, що з багатьох питань погляди депутатів Європейського Парламенту та Верховної ради України загалом співпадають. Це засвідчила інтенсивна дводенна сесія. І це відображено в спільних рекомендаціях. Ми також узгодили пункти, яким варто приділити увагу", - сказав Росаті.

Вони стосуються, зокрема, скасування вимоги подавати електронні декларації представниками громадських організацій, які беруть участь у боротьбі проти корупції, та швидкого створення Вищого антикорупційного суду із повним врахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

"Ми вітаємо грандіозні зусилля, яких Україна докладає у проведенні реформ попри російську агресію. Ми також визнаємо європейські прагнення України. Нам приємно бачити відчутні результати нашої співпраці для громадян. Однак нашим партнерам варто й надалі працювати над консолідацією та безповоротністю розпочатих реформ", - зазначив Даріуш Росаті.

Він також додав, що ЄП продовжить підтримувати роботу партнерів з реформування в Україні.

"Також ми й надалі сприятимемо виконанню нашого двостороннього порядку денного через Угоду про асоціацію - яку варто повністю імплементувати - та розвитку нових проектів, які ми розглядаємо", - підкреслив Росаті.

Нагадаємо, раніше парламентським комітетом асоціації ЄС-Україна було ухвалено заяву, у якій зазначається, що Європейський союз повинен призначити спеціального представника по Україні в питаннях врегулювання конфлікту на Донбасі і деокупації Криму.