ua en ru

Виклик В.Куйбіди на допит в СБУ є ознакою політичних репресій, - Б.Тарасюк

Виклик на допит в СБУ Василя Куйбіди, колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва з уряду Юлії Тимошенко, є ознакою політичних репресій. Про це сьогодні заявив народний депутат від НУ-НС, віце-прем'єр опозиційного уряду Борис Тарасюк, передає прес-служба БЮТ.

Б.Тарасюк не виключив, що виклик В.Куйбіди пов'язаний з наближенням місцевих виборів, бо екс-міністр двічі обирався мером Львова і зберігає достатньо високий рейтинг на місцевому рівні.

«Сьогодні поки що рано давати остаточні оцінки щодо справжніх причин виклику в СБУ. У той же час, тенденції, які відбуваються в Україні, викликають тривогу. Всі ми є свідками того, що правоохоронні органи перетворені в машину для політичних переслідувань опозиції. Обмеження проведення мирних заходів, порушення кримінальних справ проти політиків і колишніх членів уряду, обмеження свободи слова і переслідування журналістів - все це яскраві приклади, які свідчать про намагання перетворити Україну в поліцейську державу з авторитарним режимом», - сказав нардеп.