ua en ru

Після виведення військ РФ з Сирії в країні залишаться до тисячі російських військових

Після виведення військ РФ з Сирії в країні залишаться до тисячі російських військових Фото: після виведення військ РФ з Сирії в країні залишаться до тисячі російських військових

Військові радники РФ є практично у всіх структурах сирійських урядових військ

Після виведення військ Російської Федерації з Сирії в країні залишаться до тисячі російських військових. Про це повідомило "Інтерфаксу" у вівторок військово-дипломатичне джерело.

Як наголошується, російські військові радники і фахівці з озброєння продовжать роботу в Сирії з надання практичної військової і військово-технічної допомоги кадрів сирійської армії.

"Безумовно, велика частина апарату радників продовжить свою роботу на території Сирії і після виведення основної частини російської угруповання військ...Сьогодні, після завершення російськими ВКЗ операції в Сирії, основний тягар бойових дій лягає на війська, задіяні у наземних операціях, і роль апарату радників, звичайно ж, зростає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, військові радники РФ є практично у всіх структурах сирійських урядових військ. Крім військових радників, в Сирії залишаться російські військовослужбовці з штабних, що забезпечуючих структур і ряд інших фахівців.

"Всього у країні залишаться близько тисячі російських військових", - сказало джерело.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перша група російських військових літаків покинула авіабазу Хмеймим в ході виведення військ РФ з Сирії.