ua en ru

Виведення російських військ з Сирії: РФ збереже контроль над 2 базами

Виведення російських військ з Сирії: РФ збереже контроль над 2 базами Фото: армія РФ (мультимедиа.минобороны.рф)

Будуть діяти два пункти базування: в Тартусі і Хмеймімі

Після виведення російських військ на території Сирії залишиться два російських пункту базування. Про це сказав президент Російської Федерації Володимир Путін, виступаючи перед російськими військовослужбовцями на авіабазі Хмеймім, передає прес-служба Кремля.

"Тут створені і на постійній основі будуть діяти два пункти базування: в Тартусі і Хмеймімі. І якщо терористи знову піднімуть голову, то ми завдамо їм такі удари, яких вони поки і не бачили", - сказав Путін в Сирії.

Також Путін наказав міністру оборони і начальника Генерального штабу розпочати виведення російського угруповання в пункти постійної дислокації.

Так, з території Сирії буде виведено 23 літаки різної модифікації, 2 вертольоти Ка-52, а також військовий контингент загону військової поліції Росії, загін спеціального призначення, військово-польовий госпіталь, загін центру розмінування.

Він також разом з президентом Сирії Башаром Асадом провели зустріч з російськими офіцерами та заслухали доповідь командувача угрупованням військ і сил Російської Федерації в САР про хід операції зі звільнення Сирії від терористів.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року, президент Росії Володимир Путін віддав наказ про початок виведення російських військ з Сирії.