ua en ru

Виставка у нацмузеї війни відкриється 8 травня за участю перших осіб країни

Виставка у нацмузеї війни відкриється 8 травня за участю перших осіб країни Фото: В'ячеслав Кириленко

На виставці буде багато нових експонатів

Виставка в Меморіальному комплексі Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років відкриється 8 травня за участю перших осіб країни. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко в ході брифінгу в середу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розпочнеться святкування відкриттям виставки в національному музеї війни "Батьківщина пам'ять про війну". В основу цієї експозиції будуть закладені сімейні хроніки ветеранів, загиблих у другій світовій війні - понад тисячі нових експонатів, які є сімейними раритетами, будуть запропоновані учасникам цієї виставки. Вона буде офіційно відкрита 8 травня за участю перших осіб країни. Це буде виставка, яка буде вказувати в першу чергу на людський вимір, масштаби людської трагедії під час жахливих років Другої світової війни.

Він нагадав, що ввечері 8 травня відбудеться акція "Перша хвилина миру", яка розпочнеться о 22.00 і закінчиться в 23.01 хвилиною світу. В рамках акції пройде концерт за участю бійців АТО.

Нагадаємо, столична міліція при найменшій загрозі життю громадян під час масових заходів з 8 по 10 травня буде застосовувати зброю.