ua en ru

Суд у Німеччині відмовився заарештовувати Пучдемона

Суд у Німеччині відмовився заарештовувати Пучдемона Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Пучдемон залишається на свободі і повинен щотижня з'являтися в поліції

У Німеччині вищий суд Шлезвіг-Гольштейну у відповідь на запит прокуратури не буде заарештовувати Карлеса Пучдемона. Про це йдеться в повідомленні суду на сайті.

"Вищий суд не бачить нових ризиків в тому, що Карлес Пучдемон може зникнути при цьому статус розгляду", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, таким чином, минуле рішення суду, згідно з яким Пучдемон залишається на свободі і повинен щотижня з'являтися в поліції, залишається в силі.

Також повідомляється, що у вівторок, 22 травня, генеральний прокурор федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн повідомив про намір заарештувати і екстрадувати лідера каталонського руху за незалежність Карлеса Пучдемона в Іспанію. Прокуратура ще 9 травня направила до Вищого суду Шлезвіг-Гольштейну відповідний запит.

У прокуратурі визнали арешт необхідним, після того як отримали нову інформацію від іспанської влади - зокрема, відеозаписи, на яких були зображені сцени сутичок каталонців з поліцейськими.

Так, каталонського політика відпустили з-під варти 6 квітня, після того, як за нього внесли заставу в розмірі 75 тисяч євро. Тоді ж суд відмовився екстрадувати Пучдемона за звинуваченням у підбурювання до бунту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 3 березня 2018 року Карлес Пучдемон оскаржив рішення іспанського суду, який звинуватив його в підбурюванні до бунту.