ua en ru

Вищий спецсуд відновив Глушакова на посаді директора ДП "Електроважмаш"

Вищий спецсуд відновив Глушакова на посаді директора ДП "Електроважмаш" Суд підтвердив протиправність наказу МЕРТ №164-п від 5 листопада 2015 року

Відповідне рішення ухвалила Колегія суддів судової палати у цивільних справах

Вищий спеціалізований суд України з цивільних і кримінальних справ відновив Володимира Глушакова на посаді директора державного підприємства (ДП) "Завод "Електроважмаш" (Харків). Відповідне рішення Колегія суддів судової палати у цивільних справах ухвалила 21 грудня 2016 року, свідчать дані, оприлюднені в Єдиному державної реєстрі судових рішень (ЄДРСР).

Цим рішенням судді Вищого спеціалізованого суду скасували рішення Апеляційного суду Києва і залишили в силі рішення Печерського райсуду Києва від 15 грудня 2015 року. Цим рішенням Печерський райсуд постановив скасувати наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) від 5 листопада 2015 року про звільнення Володимира Глушакова з посади директора харківського ДП "Електроважмаш".

Відповідно до остаточного рішення Вищого спеціалізованого суду, МЕРТ повинен, у відповідності з контрактом Мінпромполітики та Володимира Глушакова від 27 березня 2013 року, поновити його на посаді директора державного заводу. Строк дії даного контракту закінчується 26 березня 2018 року.

Суд підтвердив протиправність наказу МЕРТ №164-п від 5 листопада 2015 року, яким був звільнений Володимир Глушаков. "Його (Глушакова) звільнення було здійснено з порушенням п. 24 наказу Мінпромполітики №175-д від 3 вересня 2004 року, зокрема, без погодження з Харківської ОДА, оскільки відсутній лист-запит на узгодження його звільнення з посади директора ДП "Завод "Електроважмаш"", - сказано в рішенні Вищого спеціалізованого суду.

Крім того, як акцентував суд, про звільнення Глушакову повідомили тільки 6 листопада 2015 року, "що свідчить про порушення ст. 47 КЗпП України щодо порядку видачі наказу про звільнення з займаної посади. Також в порушення ст. 149 КЗпП України письмові пояснення у нього (Глушакова) не брали".

Таким чином, згідно з рішенням суду, Володимир Глушаков відновлений на посаді директора ДП "Електроважмаш" з 5 листопада 2015 року. Згідно з чинним законодавством, йому повинна бути компенсована зарплата за період, коли він вимушено залишився без роботи.

Нагадаємо, Володимир Глушаков з порушеннями процедури був звільнений з посади директора ДП "Електроважмаш" з ініціативи екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса 5 листопада 2015 року. Після цього в.о. гендиректора був призначений колишній менеджер ДТЕК Дмитро Костюк. Співробітники заводу стверджували, що він був призначений заступником директора на "Електроважмаш" у 2013 році в якості, як тоді говорили, "наглядача".

Два конкурси на призначення нового директора ДП "Електроважмаш" нічим не закінчилися. Також журналісти писали про зв'язки Костюка, що мають ознаки корупції.