ua en ru

Лавринович обраний главою Вищої ради юстиції

Вища рада юстиції (ВРЮ) обрала Олександра Лавриновича головою ВРЮ. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Вища рада юстиції (ВРЮ) обрала Олександра Лавриновича головою ВРЮ. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

За таке рішення проголосували 15 членів ВРЮ, один проти.

Нагадаємо, 2 червня 2013 р. парламент обрав Лавриновича членом ВРЮ, вчора він прийняв присягу і написав заяву про відставку. Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення Лавриновича з посади міністра юстиції України.

2 червня 2013 р. парламент обрав Лавриновича членом ВРЮ, вчора він прийняв присягу і написав заяву про відставку. Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення Лавриновича з посади міністра юстиції України. Посаду міністра юстиції зайняла Олена Лукаш, яка в свою чергу була звільнена з посади міністра Кабінету міністрів.

Лавринович ще з 1994 р. працював у парламенті, поки а 2001 року не були був призначений державним секретарем Міністерства юстиції України. У 2002 - 2005 рр.. очолював Міністерство юстиції України. Потім після невеликої перерви в 2006 знову очолив Мінюст, де пропрацював до 2008 р. З березня 2010 р. Лавринович знову зайняв крісло міністра юстиції України.

Олександр Лавринович вже зробив першу заяву на посту глави ВРЮ. Він прогнозує підвищення значення роботи ВРЮ після внесення змін до Конституції. "Ми найближчим часом станемо свідками внесення змін до Конституції України, які стосуються судової влади. Роль функції Вищої ради юстиції будуть дещо змінені і я думаю, що ви побачите підвищене значення її роботи. Я буду докладати всі зусилля, щоб цей орган мав заслужений авторитет і користувався повагою не тільки у суддів, а й в усьому суспільстві ", - заявив Лавринович.