ua en ru

Вища рада правосуддя схвалила звільнення двох суддів

Вища рада правосуддя схвалила звільнення двох суддів Фото: Вища рада правосуддя (vru.gov.ua)

При цьому одному судді було відмовлено у звільненні у зв’язку з поданням заяви про відставку

Вища рада правосуддя (ВРП) у четвер, 10 травня 2018 року, розглянувши матеріали про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, ухвалила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку двох суддів. Про це повідомляє портал "Судова влада України".

Так, ВРП вирішила звільнити Тетяну Ящук з посади судді Шумського районного суду Тернопільської області, а Віктора Пислара - з посади судді Приморського районного суду міста Одеси.

При цьому ВРП вирішила відмовити у звільненні Андрія Карнауха з посади судді апеляційного суду Чернігівської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

"Крім того, Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду заяви про звільнення: Неклеси Віктора Івановича - з посади судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим у відставку; М’ясоєдової Тетяни Миколаївни - з посади судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим у відставку; Степаненка В'ячеслава Віталійовича - з посади судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду за власним бажанням", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України (ВККСУ) повідомили, що з 578 суддів, які пройшли співбесіди в рамках кваліфікаційного оцінювання, 75% підтвердили відповідність займаній посаді.