ua en ru

Вища кваліфікаційна комісія суддів відкрила справу проти Кірєєва

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 27 лютого відкрила щодо судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, який виніс вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, дисциплінарну справу.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 27 лютого відкрила щодо судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва, який виніс вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, дисциплінарну справу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВККСУ.

"На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яке відбулося 27 лютого 2014 року, розглянуто питання щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. За результатами перевірки Комісія вирішила відкрити дисциплінарну справу щодо: Кірєєва Родіона Володимировича - судді Печерського районного суду міста Києва; Дерунець Ольги Анатоліївни - судді Соснівського районного суду міста Черкаси", - йдеться в повідомленні.

Інших деталей по справі Кірєєва прес-служба ВККСУ не повідомляє.

Нагадаємо, 25 лютого голова ВККСУ Ігор Самсін заявив, що ВККСУ за останні два тижні отримала понад 100 скарг на дії Кірєєва.
30 квітня 2013 р. Європейський суд з прав людини частково задовольнив позов по справі "Тимошенко проти України". Екс-прем'єр скаржиться на незаконність і політичні мотиви арешту 5 серпня 2011 р., неналежну медичну допомогу, тортури і цілодобове відеоспостереження в лікарняній палаті.

Суд одноголосно визнав, що було порушення ст.5 п.1 Конвенції з прав людини. Також суд встановив, що було порушення ст.5 п.4, а також за ст.5. п.5. і ст.18 Конвенції з прав людини.

Як заявила адвокат екс-прем'єр-міністра України в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко, рішення Євросуду у справі Тимошенко створює підстави для притягнення до відповідальності судді Родіона Кірєєва.