ua en ru

Виручка SAP в Україні зросла у 8 разів

Виручка SAP в Україні зросла у 8 разів

20 червня у Києві відбувся Інноваційний Форум SAP, найбільший захід компанії в країні. Подія зібрала понад 500 учасників - представників клієнтів і партнерів SAP, а також експертів у галузі державного управління та освіти. У ході Форуму були оголошені результати роботи SAP в Україні за 2016 рік і зазначена стратегія розвитку на ринку країни на найближчий час. SAP зазначив восьмикратний зростання виручки порівняно з 2015 роком і розповів про появу 12 нових клієнтів. Крім цього, на Форумі був анонсований новий продукт - IoT-портфель SAP Leonardo.

Найбільше зростання в 2016 році показали металургійна та енергетична галузі, а також галузь оптової торгівлі. За цей період SAP реалізував ряд проектів декількох великих клієнтів, серед яких Національний Банк України, Укртрансгаз, Миронівський Хлібопродукт. В рамках масштабної програми трансформації холдингу Метінвест був завершений проект впровадження системи управління господарською діяльністю на Маріупольському металургійному комбінаті імені Ілліча. Результатом проекту стала економія 1,5 млн доларів оборотних коштів.

Важливим напрямком діяльності SAP в 2016 році стала локалізації флагманських рішень компанії під вимоги законодавства та бізнес-практик країни. Українською мовою тепер доступні галузеві рішення для телекомунікаційного сектора, енергетики і ЖКГ, а також хмарне рішення SAP SuccessFactors для управління HR-завданнями і ресурсами. Крім того, локалізація SAP Business Suite увійшла в міжнародний стандарт SAP. Важливою подією також стала презентація локалізованої версії рішення для середнього і малого бізнесу SAP Business One, одного з найбільш затребуваних продуктів компанії.

  • SAP працює в Україні понад 22 років. За цей час до нас приєдналося більш 250 клієнтів, які вже сьогодні використовують інноваційні технології для підвищення ефективності свого бізнесу. В умовах постійно мінливого економічного клімату як ніколи важливо мати в своєму арсеналі передові інструменти, що забезпечують стабільний ріст і розвиток. Тому SAP виділяє значні ресурси на локалізацію своїх рішень, що спрощує роботу наших клієнтів і дозволяє їм використовувати кращі світові практики, не забуваючи при цьому про специфіку ринку. Компанія вкладає в розвиток IT-екосистеми країни, створює робочі місця і ставить перед собою амбітну мету - трансформуватися з постачальника бізнес-додатків на повноцінного партнера по інноваціям", - зазначив Максим Матяш, керуючий директор SAP в Україні та Грузії.

"Цифрові технології розвиваються сьогодні з неймовірною швидкістю, перетворюючись з інструментів для підтримки внутрішніх процесів в основний двигун розвитку компаній або навіть трансформації бізнес-моделей. Згідно з дослідженнями, 72% опитаних CEO міжнародних компаній вважають, що наступні 3 роки будуть більш значущими для їх бізнесу, ніж останні 50 років. Настав час для підприємств переосмислити підходи до управління та ведення бізнесу. Саме з цією метою SAP постійно виводить на ринок України нові продукти та інноваційні рішення, пропонуючи інструменти для комплексної трансформації: S/4HANA, технології предиктивної аналітики, Big Data, Інтернету речей і машинного навчання", - підкреслив Олександр Арнольд, віце-президент по роботі зі стратегічними індустріями в регіоні Центральної та Східної Європи, SAP SE

Виручка SAP в Україні зросла у 8 разів

У рамках Форуму також відбулася пленарна дискусії на тему "Цифрове сьогодення". У заході взяли участь представники компаній ДТЕК, Фармак, Ernst&Young Ukraine і Грузинська залізниця. Експерти обговорили найбільш важливі технологічні тренди та перспективи цифрової трансформації для різних галузей економіки.

Форум продовжили 6 паралельних сесій, в ході яких фахівці SAP і компаній-клієнтів виступили з доповідями на найбільш актуальні для українського бізнесу теми: цифрова логістика, цифрове виробництво і управління активами, цифрові технології для управління персоналом і взаємодії з клієнтом, трансформація закупівельних систем та інші. Гості Форуму також змогли відвідати інтерактивну виставку інноваційних інструментів, де на 8 стендах були представлені новітні рішення SAP, в числі яких SAP Digital Boardroom для відстеження ключових показників роботи компаній, SAP Integrated Business Planning для управління ланцюгами поставок, SAP Ariba для електронних закупівель та SAP Business One для управління малим та середнім бізнесом.

Фотографії з заходу доступні за адресою.

Довідка про компанії:

SAP - один зі світових лідерів на ринку корпоративних додатків, компанія SAP допомагає організаціям будь-якого розміру і спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки ― рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організації в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу і створити конкурентну перевагу. Рішеннями SAP сервісами користуються понад 345 000 клієнтів (включаючи клієнтів SuccessFactors), передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації і стійкого зростання.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 організацій, що представляють різні галузі економіки. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни у рамках глобальної програми "Університетський Альянс".

Більш детальна інформація доступна на www.sap.com

Запити, пов'язані з діяльністю компанії в Україні, адресуйте Аліні Степанової alina.stepanova@sap.com